Ingrediënten
20 sneden Kalkoen (113047) |
4 EL Kippenkruiden (36552)
|
1,5
kg Prinsessenbonen (29872) |
20 stuks Wraps (54140) |
100 g Halfgedroogde kerstomaten in olie (112078) |
340
g Griekse yoghurt (109154) |
400
g Slamix (29848)
|
5 EL Olijfolie (66165) |
2 stuks Komkommer (29382)
|
Peper en zout |
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (10 min.)
- Snij
de kalkoenensneden in de lengte in 2.
- Snij
de prinsessenbonen in 3.
- Snij
de komkommers in blokjes van 1/2 cm of rasp de komkommers met een grove rasp.
Laat geraspte komkommer uitlekken en bestrooi lichtjes met zout.
Bereiding (15 min.)
- Kook
de prinsessenbonen 5 à 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af
en spoel onder koud water. Laat afkoelen.
- Verhit
ondertussen de olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenensneden ± 8 min.
goudbruin en gaar. Kruid met de kippenkruiden.
- Meng
de Griekse yoghurt onder de komkommer en de halfgedroogde kerstomaten. Voeg de
prinsessenbonen toe en kruid met peper en zout.
- Leg
telkens 2 stukken kalkoenensnede op de wraps en lepel er wat komkommeryoghurt
op. Bedek met wat slamix en rol de wraps
strak op. Zet eventueel
vast met een prikkertje.
Tip
Glutenvrije variant
- Gebruik
geen wrap, maar bak een pannenkoek met glutenvrije bloem en zout in plaats van
suiker. Of vervang de wrap door een restje gebakken aardappelen en serveer op
een bord.