Turkey wraps met komkommeryoghurt

 20 personen      2,10 €/pers.      25 min.

Ingrediënten 

20 sneden   Kalkoen (113047) 4 EL   Kippenkruiden (36552)
1,5 kg    Prinsessenbonen (29872)  20 stuks   Wraps (54140)
100 g   Halfgedroogde kerstomaten in olie (112078)  340 g   Griekse yoghurt (109154)
400 g   Slamix (29848)
 5 EL   Olijfolie (66165)
2 stuks    Komkommer (29382)
 Peper en zout

Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen

Bereidingswijze

Voorbereiding (10 min.)

  1. Snij de kalkoenensneden in de lengte in 2.

  2. Snij de prinsessenbonen in 3.

  3. Snij de komkommers in blokjes van 1/2 cm of rasp de komkommers met een grove rasp. Laat geraspte komkommer uitlekken en bestrooi lichtjes met zout.

 

Bereiding (15 min.)

  1. Kook de prinsessenbonen 5 à 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.

  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenensneden ± 8 min. goudbruin en gaar. Kruid met de kippenkruiden.

  3. Meng de Griekse yoghurt onder de komkommer en de halfgedroogde kerstomaten. Voeg de prinsessenbonen toe en kruid met peper en zout.

  4. Leg telkens 2 stukken kalkoenensnede op de wraps en lepel er wat komkommeryoghurt op.  Bedek met wat slamix en rol de wraps strak op. Zet eventueel vast met een prikkertje.

 

Tip

Glutenvrije variant

  1. Gebruik geen wrap, maar bak een pannenkoek met glutenvrije bloem en zout in plaats van suiker. Of vervang de wrap door een restje gebakken aardappelen en serveer op een bord.