Turkey wraps met komkommeryoghurt
20 personen 2,10 €/pers. 25 min.
Ingrediënten
| 20 sneden Kalkoen (113047) | 4 EL Kippenkruiden (36552) |
| 1,5 kg Prinsessenbonen (29872) | 20 stuks Wraps (54140) |
| 100 g Halfgedroogde kerstomaten in olie (112078) | 340 g Griekse yoghurt (109154) |
| 400
g Slamix (29848) |
5 EL Olijfolie (66165) |
| 2 stuks Komkommer (29382) |
Peper en zout |
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (10 min.)
- Snij de kalkoenensneden in de lengte in 2.
- Snij de prinsessenbonen in 3.
- Snij de komkommers in blokjes van 1/2 cm of rasp de komkommers met een grove rasp. Laat geraspte komkommer uitlekken en bestrooi lichtjes met zout.
Bereiding (15 min.)
- Kook de prinsessenbonen 5 à 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenensneden ± 8 min. goudbruin en gaar. Kruid met de kippenkruiden.
- Meng de Griekse yoghurt onder de komkommer en de halfgedroogde kerstomaten. Voeg de prinsessenbonen toe en kruid met peper en zout.
- Leg telkens 2 stukken kalkoenensnede op de wraps en lepel er wat komkommeryoghurt op. Bedek met wat slamix en rol de wraps strak op. Zet eventueel vast met een prikkertje.
Tip
Glutenvrije variant
- Gebruik geen wrap, maar bak een pannenkoek met glutenvrije bloem en zout in plaats van suiker. Of vervang de wrap door een restje gebakken aardappelen en serveer op een bord.