De feestdagen komen eraan! Organiseer jij een gezellig kerstfeestje met de kindjes en hun ouders? Bekijk dan zeker onze receptjes voor creatieve tussendoortjes: simpel, feestelijk én op kindermaat. Gegarandeerd een succes!
1. KIWI-KERSTBOOM
Ingrediënten
- Kiwi BIO (29821)
- Bloemsuiker (53535)
- Gouda jong kaasblok 48% (54415)
- Granaatappelpitten 100 g (114179)
Bereidingswijze:
1. Was en schil de kiwi’s. Snijd de kiwi’s in
schijfjes.
2. Stapel alle schijfjes op elkaar in een kegelvorm.
2. Stapel alle schijfjes op elkaar in een kegelvorm.
Tijd voor de versiering!
3. Leg de granaatappelpitten als kerstballen op de
kiwischijfjes.
4. Steek een ster uit de kaasblok. Deze zet je bovenop de kiwi-kerstboom.
5. Werk af met bloemsuiker als sneeuw.
4. Steek een ster uit de kaasblok. Deze zet je bovenop de kiwi-kerstboom.
5. Werk af met bloemsuiker als sneeuw.
ALTERNATIEF: Snijd de kiwischijfjes in partjes en schik ze op een bord.
2. FEESTELIJKE KERSTPANNENKOEK
Ingrediënten
- Culino pannenkoeken (119675)
- Frambozen (99662)
- Blauwe druiven (29849)
- Bananen (29298)
- Slagroom (54253)
Bereidingswijze:
- Leg de pannenkoek op een bord.
- Snijd de bananen in schijfjes. Maak van de schijfjes een baard onderaan de pannenkoek.
- Vorm met de frambozen de muts van de kerstman. Werk de muts af met enkele toefjes slagroom.
- Tot slot maak je het gezicht van de kerstman. Snijd een druif in twee helften. Gebruik nu de druifhelftjes als ogen, een framboos als neus.
3. MINI-KERSTMANNETJES
Ingrediënten:
- Aardbeien (29479)
- Mascarpone (54226)
- Hagelslag (53893)
- Vanillesuiker (114971)
Bereidingswijze:
- Was de aardbeien. Verwijder het kroontje. Snijd het topje van de aardbei eraf. Leg het even aan de kant, dit gebruik je straks als muts van de kerstman.
- Schik het andere deel van de aardbei op een bord.
- Meng de mascarpone met vanillesuiker om het op smaak te brengen.
- Lepel op de aardbei wat mascarpone, dit is het hoofd (en baard) van de kerstman.
- Gebruik chocoladehagelslag als oogjes, eventueel ook als mond.
- Zet de muts op het hoofd van de kerstman: leg het topje van de aardbei op de mascarpone.
- Werk af met mascarpone bovenop de muts, en vooraan als knopjes.
ALTERNATIEF: Vervang de mascarpone door slagroom.
4. BROODJE KERST
Ingrediënten:
- Brood (116530)
- Beleg naar keuze
- Komkommer (29727)
Ook nodig: uitsteekvorm kerstboom
Bereidingswijze:
- Steek een kerstboom uit een snede brood met de uitsteekvorm.
- Beleg de boterham naar eigen smaak.
- Was de komkommer, halveer het in lengte en snijd het dan op dunne schijfjes.
- Bedek de boterham met de komkommerschijfjes. De kerstboom is klaar!
ALTERNATIEF: Of het kan ook zoals onderstaande foto. Tip: vervang de satéstokjes door soepstengels (60514)