Donderdag, 16 Juli 2020 om 12:41

Graag leveren aan de 3e wei links!

Als foodservicebedrijf van Colruyt Group levert Solucious het hele jaar door aan professionele keukens van woonzorgcentra, ziekenhuizen, horecazaken en bedrijven. Elke zomer steken we nog een tandje bij in onze dienstverlening, en leveren we ook aan jeugdorganisaties op kamp. Meer dan 2000 jeugdbewegingen doen elk jaar beroep op Solucious om hun kampboodschappen veilig tot op de kampplaats te bezorgen.

We willen daarbij onze maatschappelijke rol opnemen om kampen te voorzien van de nodige voedingsproducten op een voedselveilige manier. Die rol krijgt dit jaar nog extra belang door de covid-19 context.

Groen licht voor de kampen en voor ons kampenteam

Lang was het niet zeker of kampen mochten doorgaan. Na het recente ‘groene licht’ bleek snel dat alles anders dan anders werd voor de jeugdorganisaties. Bubbels van 50 personen, extra materiaal, aangepaste activiteiten, … Veel bijkomend werk om hun kamp voor te bereiden op tal van preventieve hygiënemaatregelen.

Daarop staken we met ons ‘kampenteam’ de koppen bij elkaar, hoe wij ook dit jaar de kampen het best ondersteunen, zodat de kampleiding zich 100 % kan focussen op hun voornaamste taak: hun deelnemers een leuk kamp bezorgen.

100% gemak, ook op kamp

Wij gaan voor 100% gemak. Kampen bestellen hun boodschappen makkelijk online en wij leveren 2 werkdagen later hun bestelling op de kamplocatie.

Met onze budgetvriendelijke kamprecepten bereiden ze in een handomdraai hun kampgerechten. Met één klik voegen ze alle ingrediënten van een recept toe aan hun winkelwagen. De kampen die de voorbije jaren bestelden, hebben daarnaast een extra voordeel. Ze raadplegen hun bestelling van vorig jaar online en bestellen die boodschappen nogmaals voor het nieuwe kampadres.

De dag voor de levering krijgt de keukenverantwoordelijke een sms met de bevestiging van het leveruur en- adres. Zo slaapt iedereen op zijn 2 oren: de kampboodschappen worden op het juiste uur en plaats geleverd.

Onverwachts meer of minder deelnemers aan het kamp?

De kookploeg hoeft zich geen zorgen te maken over last minute wijzigingen en is er geen voedsel- of budgetverspilling. Wanneer jeugdkampen te veel of te weinig producten bestelden, kunnen ze nog tot 2 werkdagen voor levering hun geplaatste bestelling aanpassen. Ook dit doen ze makkelijk zelf online, ook op tablet of smartphone.

Leveren op piekmomenten

Tijdens de zomervakantie zijn er altijd enkele populaire start- en wisseldagen waarop de kampvoorraden aangevuld worden. Sinds dit jaar zijn kampen zeker van een levering op die dag door op voorhand al hun bestelling te plaatsen. Op die dagen plannen we extra bezorgers en grotere vrachtwagens in

Voor onze planners is het elke dag opnieuw een huzarenstukje om alle leveringen efficiënt in te plannen. Ook in de zomer streven we ernaar dat we al onze klanten en kampen op tijd beleveren. We plannen daarom aparte ‘kampenritten’ in.

Op kamp gaan was nog nooit zo proper

Naast de reguliere voedingsproducten hebben de kampen dit jaar ook extra preventieve hygiëneproducten (mondmaskers, handgels, …) of wegwerpmateriaal (bekers, borden, …) nodig: een onvoorziene kost. Daarom bieden we de jeugdkampen een korting op hun bestelling.

Daarnaast bezorgden we in samenwerking met de Ambrassade, ons zusterbedrijf Colruyt, de Vlaamse overheid en Waalse jeugdverenigingen 19.000 gratis hygiënepakketten aan Belgische jeugdverenigingen. In zo’n pakket zitten schoonmaakmiddelen, handzeep, mondmaskers en meer.