Dinsdag, 1 Maart 2022 om 8:59

Solucious is partner van de #VeggieChallenge: Alles kan veggie of vegan in maart

EVA vzw lanceert de derde editie van de VeggieChallenge, samen met partners Colruyt Group, Garden Gourmet en De Morgen. Solucious beseft hoe belangrijk een goede gezondheid en een gezond milieu zijn. Daarom zijn we partner van de VeggieChallenge én nemen we op onze manier deel aan de Green Deal Eiwitshift.

Onder het motto ‘Alles kan Veggie’ start op 1 maart 2022 de derde Belgische editie van de VeggieChallenge. Dit is de ideale uitdaging voor wie in 2022 vaker plantaardig wil eten. Gedurende de hele maand maart zet Solucious het assortiment veggie en vegan in de kijker. Maar we geven ook tips en inspiratie om vegetarisch of veganistisch te koken je je horecazaak of grootkeuken.

Waarom doet Solucious mee?

Plantaardig eten is lekker en goed voor je gezondheid, het milieu, de dieren ende ontwikkeling van je smakenpalet.De huidige consumptieverhoudingbestaat uit 60% dierlijke eiwitten en 40% plantaardige eiwitten. Wij streven mee om tetransformeren naar een 40/60-verhouding.

De visie van Coluyt Group

Colruyt Group en Garden Gourmet scharen zich als hoofdpartners volop achter de campagne. Vanaf half februari en de hele maand maart zal de VeggieChallenge aanwezig zijn bij verschillende formules van Colruyt Group: Colruyt Laagste Prijzen, Collect & Go, OKay, Spar Colruyt Group, Bio-Planet, Solucious en Colruyt Group Academy. Garden Gourmet tourt rond met de VeggieChallenge Foodtruck en werkt opnieuw samen met Wim Ballieu als ambassadeur.

De deelname aan de VeggieChallenge past helemaal binnen de strategie van Colruyt Group. Ruth Evenepoel:

Colruyt Group engageert zich om klanten te informeren over plantaardige voeding, zowel in communicatie, recepten als in het assortiment. We zien dat onze klanten er steeds vaker eens voor een vegetarische kiezen, goed voor de gezondheid en het milieu. Meteen twee pijlers uit het Stap voor Stap, het duurzaamheidsprogramma van Colruyt Group. Concreet zullen we met de verschillende formules van Colruyt Group de klanten aanzetten om voor veggie te kiezen in de maand maart: lekkere recepten, interessante promo’s, workshops en bij Bio-Planet kunnen 20 klanten zelfs 1 jaar lang veggie producten winnen.”

Daarom is het interessant voor horecazaken en grootkeukens 

Bedien meer klanten

Met vegetarische of vegan gerechten spreek je ook veel verschillende klanten aan. Allereerst natuurlijk de klassieke vegetariërs en veganisten. Maar ook flexitariërs, die af en toe een vleesgerecht inruilen voor een vegetarisch alternatief. Tenslotte hou je op die manier ook rekening met wie een specifiek dieet volgt. Omwille van allergieën, intoleranties of religieuze voorkeuren (bijvoorbeeld koosjer of halal).

Duurzaamheid

Wist je dat voor de productie van 1 kilo rundsvlees evenveel CO2 wordt uitgestoten als bij een autorit van 80 km? Voor geïmporteerd rundsvlees is dit zelfs nog hoger. Ook bij plantaardige zuivelproducten is de impact op het milieu kleiner. Als je 1 jaar lang elke dag je zuivelroom vervangt door een plantaardige versie, zoals Flora Professional, verlaag je je voetafdruk met meer dan 1500 kg CO2. Dit komt overeen met 318 dagen lang een industriële vaatafwas gebruiken! Een goede én milieu bewuste keuze dus om enkele plantaardige gerechten op je menu te zetten.

Veggie op solucious.be

De hele maand maart zetten we allerlei producten en recepten in de kijker die passen binnen de VeggieChallenge. Denk aan vlees- en zuivelvervangers maar ook peulvruchten, hippe vegangerechten, plantaardige alternatieven voor brood, …

Benieuwd? Ontdek alle producten, recepten, tips voor je foodcost of je menu en meer!

Ontdek hier alles over veggie