Het griezeligste feest van het jaar komt eraan! Maak er op 31 oktober een klein Halloween-feest van en verras de kinderen, leerlingen of residenten met creatieve tussendoortjes. Laat je hiervoor inspireren door 5 gemakkelijke recepten voor gezonde snacks, klaar in een handomdraai. Zo maak je van Halloween een heerlijk festijn.
Op het menu:
1. Heksenbezems
2. Appelmonsters
3. Banaanspookjes
4. Mandarijnpompoentjes
5. Peergeestjes
1. HEKSENBEZEMS
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
- Versnijd de sneetjes kaas tot dikke repen van zo’n 3 cm breed.
- Snijd in elk plakje smalle franjes en houd bovenaan steeds een halve cm over.
- Rol het reepje kaas rond een soepstengel zodat je een bezem krijgt.
TIP: Met dezelfde ingrediënten maak je ook toverstafjes. Vervang hiervoor de sneetjes kaas door een kaasblok (54415).
Bereidingswijze:
- Maak kaasblokjes met een uitsteker in de vorm van een ster.
- Steek op elke soepstengel een ster.
2. APPELMONSTERS
Ingrediënten:
- Appelen (29830)
- Citroensap (98463)
- Pindakaas (71968)
- Amandelschilfers (11599)
- Aardbeien (29479)
- Chocoladedruppels (107284)
Bereidingswijze:
- Snijd de ongeschilde appel in 8 parten. Besprenkel ze met citroensap om te voorkomen dat ze verkleuren.
- Besmeer één kant van elk partje met pindakaas.
- Gebruik amandelschilfers voor de tanden van het monstertje. Duw ze goed in de rand van de met pindakaas besmeerde appelpartjes.
- Leg twee partjes op elkaar met de tanden naar elkaar toe.
- Voorzie in het midden een halve aardbei voor de tong.
- Gebruik 2 chocoladedruppels voor de ogen.
3. BANAANSPOOKJES
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
- Pel de bananen, snijd ze doormidden en plaats ze als spookjes rechtop.
- Gebruik voor de ogen van het spookje 2 kleine rozijnen. Duw ze goed in de banaan.
- Gebruik 1 grote rozijn voor de open mond.
4. MANDARIJNPOMPOENTJES
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
- Pel de mandarijntjes.
- Snijd de selder in smalle, korte stengels. Steek ze in het midden van de mandarijn. Daarmee vorm je de steeltjes van de pompoenen.
5. PEERGEESTJES
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
- Schik de halve peren op een bord.
- Voor de mond: hol met een theelepel een opening uit de peer. Steek hier vervolgens een framboos in waarbij je de holle kant naar buiten richt.
- Voor de ogen: gebruik de achterkant van de theelepel om 2 putjes uit de peer te hollen. Plaats hierin de blauwe besjes.
- Werk de ogen en de mond af met de frambozencoulis. Dit zorgt voor een bloederig effect.