Laat je inspireren

Solucious biedt je tal van inspiratie en oplossingen op maat van jouw keuken.
Ontdek nieuwe assortimenten of services. Leer bij dankzij tips en webinars. Lees verhalen van klanten. Verlaag je foodcost. Bekijk onze recepten.

Duid hieronder jouw sector aan en selecteer dan een onderwerp naar keuze. Simpel!

HORECA GROOTKEUKENS BEDRIJVEN
Assortiment Tips & bijleren Lage kost Recepten Klant vertelt Events Services

Potteke No Chicken Chunks met Leuvense pils

 10 pers.      Hoofdgerecht

Bekijk hoe je makkelijk een veggie variant maak van stoofvlees
In samenwerking met The Vegetarian Butcher.

Ribbetjes met Rose Mary bulgursalade op oosterse wijze en yoghurtdressing

 10 pers.      Hoofdgerecht      < € 7 p.p.

Ideale combi voor de kok die zijn gasten graag culinair verrast. En je bespaart tijd met de afgewerke bulgursalade van Rose Mary.

Met lage foodcostIndicatieve foodcost per persoon: minder dan € 7!

Frozen Yoghurt fruitbolletjes

 10 pers.      Snack

Serveer makkelijk en snel deze afkoelende snack
In samenwerking met Pur Natur.

Warm aanbevolen: de workshops van Solucious

We’re on the road again! De geliefde Solucious-workshops komen weer naar je toe. 

 praktijkgerichte expertise
 kosteloze workshop
 veelzijdige aanbod ontdekken

Mosselen

  Werk met reeds gewassen en gesneden groenten, en bespaar zo op je personeelskost
  Een lekker glaasje witte wijn bij de mosselen? Log in en bekijk onze selectie horecawijnen
  Tip: Voeg de heerlijke mosterdvinaigrette van Vandemoortele toe als topping op je Zeeuwse mosselen

Mosselen

 Werk met reeds gewassen en gesneden groenten, en bespaar zo op je personeelskost
 Ontdek de zeeuwse bodemcultuur mosselen van onze vers-partner De Jager
 Tip: Voeg de heerlijke mosterdvinaigrette van Vandemoortele toe als topping op je Zeeuwse mosselen

Lees meer

Verse maaltijden voor bedrijven

De keuken van Rose Mary biedt verse kant-en-klare maaltijden met verschillende variaties in smaak, gekoeld geleverd door Solucious.  Ideaal voor in het bedrijfsrestaurant of kantine.

Lees meer
Lees meer

Ecologische watertaps

Solucious levert dagelijks honderden liters aan producten. We bekijken dan ook hoe we onze ecologische uitstoot hiervan kunnen verminderen. Dat we daarbij ook denken aan het gemak en de factuur van onze klanten is cruciaal. Zo bieden we momenteel ecologische watertaps aan.

Lees meer

Belgische merken

Zag je dit Belgisch vlagje al op onze website: Belgisch merk ? Solucious is een 100% Belgische groothandel. We zetten dan ook graag ons ruim assortiment van meer dan 300 Belgische merken in de kijker.

Lees meer

Productiekeuken en pure ambacht

Extra gemak in je horeca keuken of grootkeuken? Rose Mary levert kwalitatieve en vers bereide maaltijdcomponenten, half-afgewerkte producten en gerechten in bulk. Onze mise-en-place zorgt voor een vlotte shift en gecontroleerde foodcost. Jouw persoonlijke touch geeft de gerechten van Rose Mary een unieke flair in jouw zaak.

Lees meer
Lees meer

Apero

Optimaliseer je aperokaart én je foodcost! Duik in onze praktische tips voor deze zomer: van foodtrends tot bewezen succesformules. En ontdek onze topselectie aperoproducten: van cocktails en mocktails, tot hapjes en tapas.  

Lees meer
Lees meer

Brasserie Cheers tipt voor een succesvolle zomer.

"Ons terras is van cruciaal belang als horecazaak aan de kust. We hebben dan ook goed nagedacht over de inrichting ervan. Zo hebben we zowel schaduw als zon op ons terras en kiezen mensen waar ze zitten. Bovendien hebben we geïnvesteerd in warmte-elementen aan de muur, want zelfs tijdens de zomeravonden kan het nog behoorlijk fris worden."

Johnny Dildick, Cheers Oostende.

Lees meer

Zeeuws mosselen met mosterdvinaigrette

 20 pers.      Hoofdgerecht

Het mosselseizoen is weer begonnen. Voeg de heerlijke mosterdvinaigrette van Vandemoortele toe aan je Zeeuws mosselen.
In samenwerking met Vandemoortele.

Lees meer

Green Mango: gourmetburgers, cocktails en een vleugje exotisme.

"Solucious heeft de capaciteit en de structuur om in te spelen op onze verwachtingen. Zij weten perfect wat we nodig hebben en helpen ons onze foodcost onder de 25% te houden. Zonder het partnerschap met Solucious zou het voor ons veel moeilijker zijn om te groeien.”

Anthony May en Clément Estier, oprichters Green Mango.

Lees meer
Lees meer

Japans

Zoek je net dat tikje meer smaak in je gerechten zonder veel extra handelingen? Dan is de eenvoudige maar krachtige Japanse keuken je go-to. Knapperig, spicy en boordevol umami! Met kruiden, sauzen en unieke ingrediënten die verrassen. Ontdek het hier!

Lees meer

Lotus Biscoff Affogato

 10 pers.      Hoofdgerecht

Laat je klanten watertanden met deze heerlijke Biscoff Affogato
In samenwerking met Lotus.

Moussaka fasolia

 10 pers.      Hoofdgerecht

Serveer deze lekkere veggie Moussaka fasolia met peulvruchten
In samenwerking met Bonduelle.

Lees meer

Voorjaarsassortiment

 Het is lente, tijd om je suggestiekaart te updaten
 Kies voor de Versalof asperges om prijs/kwaliteit je voordeel te doen
 Hoe serveer jij Belgische asperges het liefst? Op zijn vlaams of met een twist
 Wijnsguggestie nodig? Tip: check onze wijntoppers

Lees meer
Lees meer

Voorjaarsassortiment

 Het is lente, tijd om je suggestiekaart te updaten
 Kies voor de Versalof asperges om prijs/kwaliteit je voordeel te doen
 Hoe serveer jij Belgische asperges het liefst? Op zijn vlaams of met een twist
 Wijnsguggestie nodig? Tip: check ons wijnassoritment

Lees meer

Bezoek ons op Horecatel

Samen Met Colruyt voor Professionals staan we dit jaar op Horecatel. Kom langs onze stand: 1ab2 Paleis 1

 Proef onze gerechten
 Ontmoet je accountmanager
 Beleef talrijke live demo's

Bavarois El'Jula

 10 pers.      Dessert

Een marscarpone mousse met Manjari chocolademousse en een notencrunch
In samenwerking met Debic.

The white tiramisu

 100 pers.      Dessert

Bereid snel en eenvoudig een lekkere tiramisu afgewerkt met goudpoeder
In samenwerking met Debic.

Ballotine van kip met gevulde sinaasappel

 100 pers.      Hoofdgerecht

Maak eenvoudig een heerlijk eindejaarsgerecht met de kippenballotine van Volys
In samenwerking met Volys.

Risotto Viola

 10 pers.      Hoofdgerecht

Verras je gasten met een paars getinte risotto en rode biet spekjes
In samenwerking met Ardo.

Yule log

 12 pers.      Dessert

Yule log biedt een smaakvolle traktatie met lagen luchtige cake, romige vulling en een decadente chocolade ganache, perfect voor feestelijke vieringen.
In samenwerking met Nutella.

Pompoensoep

 10 pers.      Voorgerecht

Maak eenvoudig een heerlijke pompoensoep voor je klanten aan de hand van de pompoenpuree van Bonduelle.
In samenwerking met Bonduelle.

Bezocht je ons op horeca Expo?

Ook dit jaar stonden we op Horeca Expo. Kwam je langs onze stand: 1220 in hal 1?

 We vierden samen 10 jaar Solucious
 Je ontmoette je accountmanager
 Je ontdekte producten voor alle klantwensen

Kalkoenpavé met dragonroomsaus

 100 pers.      Hoofdgerecht

Geniet van een heerlijke maaltijd met sappige kalkoenpavé en een verfijnd dragonroomsaus
In samenwerking met Volys.

Lees meer

Bekijk ons fairtrade aanbod

 Ontdek ons gamma Fairtrade producten en draag bij aan een betere wereld
 Vul je voorraden weer aan met ons lekker assortiment fairtrade
 Geniet van een welverdiende pauze met ons aanbod fairtrade warme dranken

Lees meer

Rijk ontbijt aan fairtrade producten

 Natuurlijke smaak, eerlijke handel, tevreden gasten 
 Bij Solucious vind je een uitgebreid assortiment aan fairtrade-producten
 Van ontbijtrepen tot fruit en warme dranken

Ontdek ons uitgebreid assortiment aan (huis)wijnen

 Huiswijnen exclusief voor horeca  
 Ontdek onzeCibadies en patriarche huiswijnen
 Meer informatie? Contacteer onze wijnadviseurPhilippe

Waterzooi met Parijse aardappelen

 10 pers.      Hoofdgerecht

De Gentse waterzooi is een heerlijke Vlaamse klassieker. Serveer deze klassieker met de smaakvolle groentjes van Ardo.
In samenwerking met Ardo.

Veggie boerenworst met gegratineerde aardappelen

 2 pers.      Hoofdgerecht

Verras je gasten met een smaakvolle twist op de traditionele boerenworst door hem te vervangen door de veggie-versie.
In samenwerking met BonMush.

Bouillons, fonds en sauzen

 Nationale merken of eigen merken, je kan ze allemaal vinden bij Solucious 
 Een goede basis zorgt voor een smakelijk gerecht
 Klein & grootverpakkingen, aan jou de keuze

Algemeen onderhoud

 Nationale merken of eigen merken, je kan ze allemaal vinden bij Solucious 
 Samen met deze producten laat je je keuken stralen
 Krachtige producten maken licht werk

De nieuwste koffietrend in 7 smaken

 Heerlijke mini beignets gemaakt voor bij de koffie. Extra hapje, extra verkoop, extra omzet
 In 7 verschillende smaken. Voor elke klant wat wils
 Gewoon ontdooien en klaar! Waar wacht je nog op?

Italiaanse Pinsa met gedroogde ham

 1 pers.      Hapje

Geniet van de Italiaanse Pinsa met gedroogde ham.
In samenwerking met Pinsami.

Biscoff blondies met witte chocolade

 12 pers.      Dessert

Heerlijke Biscoff blondies met witte chocolade, Biscoff Speculoospasta en Biscoff koekjes.
In samenwerking met Lotus.

Club sandwich met Boursin

 1 pers.      Lunch

De heerlijke club sandwich met Boursin is een smaakvolle combinatie van geroosterd brood, sappige blokjes kipfilet, frisse spinazie en een royale spread van romige Boursin.
In samenwerking met Boursin.

Foodsharing: lage foodcost, hoge marge

 heerlijke en simpele gerechten
 ruim assortiment producten voor foodsharing


Zoete aardappel velouté

 10 pers.      Voorgerecht

Herontdek de vergeten groenten door bijvoorbeeld een zoete aardappel velouté met sweet life mix aan te bieden aan je klanten.
In samenwerking met Ardo.

Groene salade met linzen en broccoli

 10 pers.      Hoofdgerecht

Maak makkelijk een eenvoudig een verfrissende slaatje met peulvruchten
In samenwerking met Bonduelle.

Lees meer

Klassiekers

 Belgische klassiekers, klaar om te serveren
 Gemakkelijke bereiding van vertrouwde maaltijden voor je bewoners
 Smaakvolle mixen en kant-en-klare opties voor efficiëntie in uw keuken

Lees meer
Lees meer

AZ Sint-Blasius zet veggie in de kijker

"Wij werken met veel verschillende diëten, aangepaste voedselconsistenties ... Solucious is een schoolvoorbeeld voor maatwerk. Zij kijken altijd naar onze noden. Ook toen we halsoverkop besloten om deel te nemen aan de VeggieChallenge konden we op hen rekenen."

Zeno Vanhoeck, Teamcoach op de voedingsdienst en aankoopverantwoordelijke AZ Sint-Blasius

Lees meer

Trendy met frambozen

 6 pers.      Dessert

Maak snel én eenvoudig dessertjes met Pidy
In samenwerking met Pidy.

Vol au vega - koninginnehapje

 Vegetarisch      10 pers.      Hoofdgerecht

Vegan!Klassiek & eenvoudig: vervang vlees en zuivel 1 op 1
                 Met vleesvergeters en zuivelvervangers
                 In samenwerking met Violife prof.

Lees meer

5 vegan tips van Le Botaniste

"Voorzie voor je vegetarische klanten ook eens iets anders. Mensen zijn zeer aangetrokken tot wat Oosters is. Een curry is altijd al het bestverkopende gerecht geweest."

Gregory Verellen, mede-oprichter en chef bij restaurant Le Botaniste

Lees meer
Lees meer

Soep in de zorgkeuken

De zorg voor ouderen en patiënten gaat veel verder dan het medische. Met de lekkere, voedzame én voordelige soepen van Knorr Professional heb jij als chef ook een impact op de gezondheid van je gasten.

Lees meer

Bestel via je eigen systeem

Koppel je eigen bestelsysteem of platform aan dat van Solucious. Dat betekent dat je met één druk op de knop een bestelling aan Solucious doorgeeft, gewoon vanuit je eigen bestelsysteem. Gemakkelijk en efficiënt.

Veggie en vegan in je keuken 

Vegan!Ontdek alles over vegetarisch en vegan koken voor horeca en grootkeukens.

 handige foodcost- en menu-tips
 recepten voor elk moment van de dag 
 ruim assortiment veggie en vegan

Lees meer

Euro Space Center gaat volop voor veggie en vegan

"Je kan heel lekkere en ‘vullende’ maaltijden maken zonder dierlijke producten. Met de juiste kruiding en lekkere ingrediënten. Je vindt alles wat je nodig hebt in het Solucious-assortiment.”

Olivier Accindinus, Keukenverantwoordelijke Euro Space Center

Lees meer

Wat met de foodcost van veggie en vegan?

Budget speelt natuurlijk een grote rol in je keuken. Vraag je je af of veggie koken duurder uitkomt? Wees gerust: vegetarisch of vegan koken hoeft niet duur te zijn. Ontdek hoe je de foodcost van je veggie en vegan gerechten onder controle houdt.

Do’s and don’ts op je veggie of vegan menukaart

Flexitariërs, vegetariërs én veganisten aanspreken met je menukaartMet deze tips overtuig je nog meer klanten met je veggie of vegan gerechten. Lees over:

 de presentatie van je menu
 de prijs en plaats van je vegetarisch gerecht
 
de juiste communicatiestijl


Hoe vervang je een ei in vegan gerechten?

Vegan!Alternatieven voor melk, kaas, boter zijn er genoeg. Maar hoe vervang je eieren in een vegan dessert of gerecht? 

 Er zijn een aantal ingrediënten die een goed, plantaardig alternatief zijn.
 Bij zoete, hartige en luchtige gerechten.
 En die je wellicht al in je voorraad hebt staan!


Pepper Beefburger

 1 pers.      Hoofdgerecht

Bied een unieke burger met een unieke hamburger bun
In samenwerking met Pastridor.

Mascar-panna cotta

 10 pers.      Dessert

Bied je klanten een kleurrijk en fruitig dessert aan
In samenwerking met Debic.

Gebakken noedels met groenten

 Vegetarisch      10 pers.      Hoofdgerecht

Vegan!Bied een heerlijk Aziatisch gerecht aan
In samenwerking met Ben's Original.

Lees meer

Traiteur D'Axe kies bewust voor Solucious

“Ik heb een contactpersoon die écht naar mijn noden luistert. De dienstverlening zit goed. De prijsafspraken voor grote hoeveelheden stellen me gerust, de voorraadstatus van elk product staat altijd netjes aangegeven. En Solucious zet alles netjes tot aan mijn voorraadruimte.”

Axel De Winne, Traiteur

Lees meer
Lees meer

Hoe haal je meer rendement uit je zaak?

Serveer jij frietjes in een apart kommetje of los op het bord? Hoe mix jij cocktails? Serveer jij homemade limonade?

Hou je kosten onder controle met foodcost-gerichte keuzes. Lees onze tips, verlaag je kosten en verhoog je rendement.

Lees meer

Belgian Mule

 1 pers.      Cocktail

Proef onze Belgian Mule cocktail met diepgevrore premix zakjes én bespaar tijd
In samenwerking met Drink It Fresh

Lees meer

Welke puree is meest geschikt voor jouw keuken?

 Welke puree is makkelijkst te regenereren?
 Wat is snelste klaar: droge, verse of diepvriespuree?

Ontdek alle verschillen tussen diepvries, verse en droge puree. Je leest tips over smaak, waste, bereidingstijd, prijs, ...

Lees meer
Lees meer

Welke pasta past het beste bij jouw keuken?

 Smaakt verse, kant-en-klare pasta anders dan diepvriespasta?
 Wat is het voordeel van droge pasta?

Ontdek alle verschillen tussen diepvries, verse en droge pasta. Je leest tips over smaak, waste, bereidingstijd, prijs, ...

Lees meer
Lees meer

In het Onze-Lieve-Vrouwlyceum kookt Cindy het hele jaar door

“ Als scholieren in de zomer uitvliegen, staat de keuken leeg. Sinds enkele jaren koken we ook in de zomervakantie voor enkele jeugdkampen. Daardoor hebben we Solucious leren kennen, en daar hebben we nog geen moment spijt van. ”

Cindy Theunissen, Chef-kok 

Lees meer
Lees meer

Betaal je factuur online in 1 klik

Vanaf nu betaal je je factuur makkelijk via een online betaalplatform, rechtstreeks vanuit de e-mail met je factuur. De voordelen zijn duidelijk.

 Win tijd: steeds juiste bedrag, rekening- en factuurnummer
 Betaal makkelijk met je gsm: via QR-code of een betaalapp

Lees meer
Lees meer

Een geslaagde samenwerking tussen 2 zomerbars en Solucious

" Clothilde PlaasjElke bar heeft zijn eigen sterkte. We bouwen op elkaars expertise. " 

Kevin Mertens, uitbater Clothilde Plaasj 

“ Bar PatioDoor Kevin werkt Bar Patio samen met Solucious. Met een grote voorraad en de nodige knowhow is dat onze vaste sparringpartner

Joël Craenhals, uitbater Bar Patio 

Lees meer
Lees meer

De unieke services van Solucious

Solucious maakt het je graag gemakkelijk. Bijvoorbeeld met handige services, op maat van jouw zaak.

 Track-and-trace voor al je leveringen
 Kosten drukken met hoeveelheidskortingen, eigen merken, ...
 Koop per stuk of per karton
 ...

Lees meer
Lees meer

Waarom The Huggy's Bar voor Solucious kiest

“ De betrouwbare, eersteklas service en het zeer grote assortiment aan competitieve prijzen maakte de keuze voor Solucious vanzelfsprekend. 

Thomas Mémurlin, The Huggy's Bar, CEO The Huggy's Bar

Lees meer
Lees meer

Hoe Bavet hun bestelsysteem connecteert met Solucious

Dankzij onze samenwerking met Solucious en Growzer kunnen we prijzen automatisch aanpassen en in realtime bekijken welke producten we wanneer verkocht hebben.

Jelle Lissens, Bavet, Food & Beverage Quality Controller,  

Lees meer

Breng gemak in je menu met medische voeding

 Gemak in je menuplanning én in je keuken
 Kwalitatief hoogwaardig en zonder smaakvervorming van je maaltijden
 Oplossing bij o.a. slikproblemen, ondervoeding, autonoom eten en glycemische problemen



Lees meer

Hoe verlaag je je foodcost?

Op zoek naar oplossingen om je foodcost laag te houden, zonder in te boeten aan smaak? Ontdek onze tips om slim in te kopen en je de kosten van je menu en bereidingen te beheersen. En houd je budget onder controle.

Lees meer

Fair Trade

Heerlijk eerlijk Kies jij voor producten met een fairtrade-label? Dan gun je duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding en maatschappelijk verantwoord ondernemen een plaats in het hart van jouw bedrijf.

Ontdek Fair Trade


 10 personen      Hoofdgerecht       Vegan

Bolo Bastard met NoMince

Vegetarisch!Vegan variant van spaghetti bolognaise met NoMince van The Vegetarian Butcher. 


Voorgerecht - 1 liter

Bloemkoolsoep met crunchy zadenmix

Met foodcost-tips!Vergelijk de foodcost van dit recept met verse bloemkool vs. diepvriesbloemkool. 


Hoofdgerecht - 1 kilogram

Papillot met zalm, asperges en kruidenboter

Met foodcost-tips!Vergelijk de foodcost van dit recept met verse zalm vs. diepvrieszalm. 


Hoofdgerecht - 1 kilogram

Homemade burgers packed with meat versus veggies

Met foodcost-tips!Vergelijk de foodcost van dit recept met boerengehakt vs. boerengehakt en courgettes. 


Voorgerecht - 1 kilogram

Hummus van rode biet en feta


Voorgerecht - 1 liter

Vegan frozen avocado margarita

Lees meer

Voor elk gerecht de perfecte binder. Ontdek de voordelen.

Als professional weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om voor elke toepassing de juiste binder te kiezen. Ontdek alles over de Knorr Professional binders.

Lees meer
Lees meer

Gezonde voeding in de kinderopvang. Wat houdt dat in?

Kinderen leren voedingsgewoontes en smaakvoorkeuren op jonge leeftijd aan. Ook voor de groei en ontwikkeling is het belangrijk dat het kind alle essentiële stoffen opneemt. Voedingsexperte Rosa van Vlaams Instituut Gezond Leven serveert een waslijst tips.

Lees meer
Lees meer

Hoe pas je gezonde voeding toe in de welzijnszorg?

De voedingsdriehoek is een richtlijn voor gezonde voeding. Hoe pas je dit toe? Bewustmaking en het leren omgaan met verantwoordelijkheid is hierbij belangrijk. In leefgroepen is het ook cruciaal om draagvlak te creëren, bijvoorbeeld door samen het weekmenu op te stellen, een kookworkshop te volgen of een moestuintje aan te leggen. Wil je meer weten? Bekijk dan zeker deze video.

Lees meer
Lees meer

Gezonde voeding in de welzijnszorg. Wat houdt dat in?

Voor de welzijnssector zijn geen aparte richtlijnen uitgewerkt wat betreft voeding, maar voor alle leeftijdsgroepen zijn er wel richtlijnen te vinden in de onderwijs- of medische sector. Het is immers belangrijk dat mensen weten welke voedingsstoffen ze per maaltijd moeten binnenkrijgen of juist vermijden. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dit filmpje!

Lees meer
Lees meer

Hoe bereid je gezonde maaltijden in de zorgsector?

Ouderen laten genieten van elke maaltijd. Dat is niet zo eenvoudig. Variatie is ontzettend belangrijk. Na het bekijken van dit filmpje weet je hoe je dat doet. De voedingsdeskundige legt ook het bewustmakingsproces uit. En serveert een handvol tips.

Lees meer
Lees meer

Wat houden gezonde maaltijden in de zorgsector in?

Welke gerechten en tussendoortjes zijn gezond voor ouderen? En welke porties zijn nodig? Een voedingsdeskundige van Vlaams Instituut Gezond Leven legt je uit wat een gevarieerd en evenwichtig ontbijt, middagmaal of diner inhoudt.

Lees meer
Lees meer

Gezonder leven? Zo!

Het Vlaams Instituut Gezond Leven stimuleert mensen op een toegankelijke manier om
gezond(er) te leven. Met onderbouwd advies en heel veel praktische tips. Voedingsexperte Sarah frist de basisprincipes van gezonde voeding nog eens op.

Lees meer
Lees meer

Gezonde voeding in de basis- en secundaire school. Wat houdt dat in?

Een gezonder gewicht, hogere weerstand en een beter leer- en concentratievermogen? Een voedingsexperte van Vlaams Instituut Gezond Leven legt uit waar je op moet letten als je broodjes of warme maaltijden voor kinderen in het lager of secundair onderwijs bereidt.


Lees meer
Lees meer

Zo laat je leerlingen gezonde voeding kiezen!

Een gezonder gewicht, hogere weerstand en een beter leer- en concentratievermogen? Een voedingsexperte van Vlaams Instituut Gezond Leven legt uit waar je op moet letten als je broodjes of warme maaltijden voor kinderen in het lager of secundair onderwijs bereidt.


Lees meer
Lees meer

Gezonde maaltijden in bedrijfscatering en hoger onderwijs? Zo!

Medewerkers en studenten gezonde keuzes laten maken, is niet eenvoudig. Stap 1? Gezonde voeding aanbieden en promoten! Vlaams Instituut Gezond Leven geeft de richtlijnen mee en somt enkele aanbevelingen op.


Lees meer
Lees meer

Vriesverse tuinkruiden: een must-have!

Tuinkruiden zijn onmisbaar in de keuken. Ze kosten je alleen veel tijd en snijwerk. Bovendien raak je niet ver met één potje kruiden. Wil jij op een efficiënte manier smaak, geur en kleur in een gerecht stoppen? De vriesverse kruiden(mixen) van Ardo zijn een perfecte keuze.

Lees meer
Lees meer

Lactose-intolerantie? Dit moet je weten!

Iemand met een lactose-intolerantie als gast? Hij/zij verdraagt geen melksuiker. Wat houdt dat precies in? Wat zijn de symptomen? Kan iedereen het krijgen? En waar moet je op letten als je gerechten bereidt? Na het bekijken van dit fragment ken je alle antwoorden!

Lees meer
Lees meer

Vriesverse groenten: easy peasy!

In een grootkeuken is het budget vaak een uitdaging. De juiste balans zoeken tussen een lekkere maaltijd, een lage foodcost en weinig werktijd. Onze chef kiest vriesverse groenten van Ardo. In dit filmpje toont hij waarom dat een win-win is!


Lees meer
Lees meer

Let op voor 14 allergenen!

Steeds meer mensen – 1 op 3 volwassenen – kampen met overgevoeligheden, allergieën en intoleranties. Steffie van adviesbureau AM Norman geeft je inzichten en leert je rekening houden met allergenen in de keuken.


Lees meer
Lees meer

Glutenintolerantie? Dit moet je weten!

Wat is een glutenintolerantie precies? Wat is de oorzaak? Wat zijn de symptomen en hoe wordt de diagnose gesteld? Voedingsdeskundige Steffie legt het haarfijn uit. Bovendien geeft ze een reeks praktische tips en trucs voor in de keuken én bij de bediening!


Lees meer


Hoofdgerecht - 1 kilogram

Indian Butter Chicken

Met foodcost-tips!Vergelijk de foodcost van dit recept met kipfilet vs. kipdijen vs. kipfilet en bloemkool. 


Hoofdgerecht - 1 kilogram

Konijn met mosterdsaus

Met foodcost-tips!Vergelijk de foodcost van dit recept met verse vs. diepgevroren konijnenbillen.

Lees meer

Bederf je kamp niet: SOS voedselveiligheid!

Ben je lid van een kookploeg? Dan stil jij de honger van rammelende maagjes. Maar je draagt ook heel wat verantwoordelijkheid. Respecteer de regels voor voedsel­veiligheid en garandeer een zorgeloos kamp voor iedereen.

Lees meer

Culino

Een eigen merk ontwikkeld voor en door de professionele chefs. Culino biedt een gevarieerd gamma van kwaliteitsproducten. Ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak, duurzaamheid en inspiratie in de keuken. Ontdek Culino

Everyday

Een eigen merk van Colruyt Group. Everyday biedt een compleet gamma basisproducten tegen scherpe prijzen. Verpakking in retail-formaat.

Ontdek Everyday

Econom

Een eigen merk voor de prijsbewuste chefs. Econom biedt een breed assortiment basisproducten tegen scherpe prijzen. De basis voor smaakvolle en voedzame gerechten. Ontdek Econom


Voorgerecht - 2,95 €/pers.

Blini's en een prikker van Black Tiger met kruidenboter


Hoofdgerecht -  6,12 €/pers.  

Kabeljauwhaasje met persillade


Dessert -  2,59 €/pers. 

Dessertbordje


Dessert -  1,04 €/pers.  

Chocolademousse met mandarine en sinaasappel


Voorgerecht - 1,31 €/pers.

Soepje van scharrol met spaghettigroentjes


Voorgerecht -  3,02 €/pers. 

Kabeljauwhaasje met risotto verdi en een blanke botersaus


Voorgerecht -  2,12 €/pers. 

Carpaccio van rundsvlees


Hoofdgerecht - Veggie - 2,73 €/pers.

Stoemp van witloof, Quorn en Oud Brugge kaas.


Hoofdgerecht - 3 €/pers.

Kalkoenfiletgebraad van de boerderij met aardappelgratin


Hoofdgerecht -  4,04 €/pers. 

Everzwijngoulashpotje met abdijbier, wortel, rapen en denappeltjes


Hoofdgerecht -  8,96 €/pers.  

Hertenfilet met bospaddenstoelen, witloof en kastanjepuree 


Dessert - 4,04 €/pers.

Sabayon met vers fruit


Dessert -  1,04 €/pers. 

Panna cotta met bosvruchten- en bessensiroop


Cocktail

Mojito Sangria


Cocktail

Cranberry-Rozemarijn Shrub Mocktail


Hoofdgerecht

Kabeljauw op zuiderse wijze


Hoofdgerecht

Tomate farcie


Hoofdgerecht

Gegrilde zalm met quinoa, mango en papajasalade


Hoofdgerecht

Bloemkoolsteak


Hoofdgerecht

Slaatje van spinazie

Wie is Solucious? 

Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend. 


Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet