Roscon met Nutella
10 personen Dessert
Serveer dit Spaanse gebakje met Nutella aan je klanten.
In samenwerking met Nutella.
Gegratineerd witloof
100 personen Hoofdgerecht
Serveer een heerlijke gegratineerde witloof met Maredsous-kazen
In samenwerking met Maredsous.
Rijst met pompoen en kokosmelk
12 personen Hoofdgerecht
Serveer een heel eenvoudig gerecht dat vast in de smaak valt bij jouw vegetarische klanten.
In samenwerking met Ben's Original.
Yoghurt muffins met frambozen
12 personen Dessert
Serveer zelfgemaakte muffins met yoghurt en verse frambozen
In samenwerking met Pur Natur.
Biscoff® Laagjestaart
10 personen Dessert
De schoonheid van deze taart zal onmiddellijk de aandacht trekken van je klanten. En de heerlijke Biscoff® smaak zal ze doen terugkomen voor meer!
In samenwerking met Lotus.
Nieuwe stijl maar net zo lekker
Met zijn nieuwe verpakkingen (her)ontdek je Nurishh en maak je deel uit van een toekomstgerichte, respectvolle en opwindende voedingsstijl.
Ontdek ons assortiment eindejaar 2024
Het assortiment van Solucious zorgt voor een vlotte mise en place van jouw team en maakt van het najaar een succes voor jou en je gasten.
Ontdek nu ons aanbod én praktische tips om je feestmenu zonder zorgen te laten verlopen.
Lees meerPatisserie du Chef®, jouw nummer één merk voor diepgevroren desserts & cakes
Hoogwaardige en inspirerende patisserieoplossingen die verwennen op elk moment van de dag, geserveerd met gemak en met een glimlach.
Knorr Primerba: de intensiteit en kwaliteit van verse kruiden
Het geheime ingrediënt van je gerecht? Dat zit in de smaak. Met de 16 kruidenpasta’s van Knorr Primerba heb je altijd de juiste kruiding in huis.
Ontdek ons assortiment Sinterklaas 2024
Ben je op zoek naar geschikte Sinterklaas-producten voor jouw bedrijf, school, zorginstelling of horecazaak? Ontdek ons assortiment!
Lees meerVegan penne met letscho & linzen
10 personen Hoofdgerecht Vegan
Op zoek naar een vernieuwend, plantaardig gerecht voor uw klanten? Vegan penne met letscho en linzen biedt een perfecte balans tussen de zoete smaak van paprika en de volle, hartige linzen. Eenvoudig te bereiden en past uitstekend op elke menukaart.
In samenwerking met Ardo.
Sudderpotje van kip en aardappelpartjes
50 personen Hoofdgerecht
Laat jouw gasten het sudderpotje met kip en aardappelpartjes ontdekken. De malse kip, langzaam gegaard met kruidige aardappeltjes, zorgt voor een heerlijk stoofgerecht.
In samenwerking met Knorr.
Picklesboter
10 personen Bijgerecht Veggie
Op zoek naar een leuke twist? Wat dacht je van een originele, frisse kruidenboter. Probeer dan eens picklesboter, piccalilli zit immers boordenvol kruiden. Heerlijk bij een stukje runds-of varkensvlees, een aardappeltje of gewoon op tafel, voor bij het brood.
In samenwerking met Camp's
Volys, Differently Delicious: Verrassend veelzijdig.
Hoogwaardige Belgische kwaliteit van de pionier in gepaneerd gevogelte of charcuterie. Gekoeld of diepvries, puur of gevuld, premium of budgetvriendelijk: Kwaliteit zit in het DNA van Volys.
Pro Formula helpt jouw keukenhygiëne naar het hoogste niveau.
Ontdek hoe de hoogwaardige producten van Pro Formula uw keuken hygiënisch en veilig houden. Bereid maaltijden met vertrouwen in een schone omgeving.
Potteke No Chicken Chunks met Leuvense pils
10 pers. Hoofdgerecht
Bekijk hoe je makkelijk een veggie variant maak van stoofvlees
In samenwerking met The Vegetarian Butcher.
Ribbetjes met Rose Mary bulgursalade op oosterse wijze en yoghurtdressing
10 pers. Hoofdgerecht < € 7 p.p.
Ideale combi voor de kok die zijn gasten graag culinair verrast. En je bespaart tijd met de afgewerke bulgursalade van Rose Mary.
Indicatieve foodcost per persoon: minder dan € 7!
Frozen Yoghurt fruitbolletjes
10 pers. Snack
Serveer makkelijk en snel deze afkoelende snack
In samenwerking met Pur Natur.
Warm aanbevolen: de workshops van Solucious
We’re on the road again! De geliefde Solucious-workshops komen weer naar je toe.
praktijkgerichte expertise
kosteloze workshop
veelzijdige aanbod ontdekken
Mosselen
Werk met reeds gewassen en gesneden groenten, en bespaar zo op je personeelskost
Een lekker glaasje witte wijn bij de mosselen? Log in en bekijk onze selectie horecawijnen
Tip: Voeg de heerlijke mosterdvinaigrette van Vandemoortele toe als topping op je Zeeuwse mosselen
Mosselen
Werk met reeds gewassen en gesneden groenten, en bespaar zo op je personeelskost
Ontdek de zeeuwse bodemcultuur mosselen van onze vers-partner De Jager
Tip: Voeg de heerlijke mosterdvinaigrette van Vandemoortele toe als topping op je Zeeuwse mosselen
Verse maaltijden voor bedrijven
De keuken van Rose Mary biedt verse kant-en-klare maaltijden met verschillende variaties in smaak, gekoeld geleverd door Solucious. Ideaal voor in het bedrijfsrestaurant of kantine.
Lees meerEcologische watertaps
Solucious levert dagelijks honderden liters aan producten. We bekijken dan ook hoe we onze ecologische uitstoot hiervan kunnen verminderen. Dat we daarbij ook denken aan het gemak en de factuur van onze klanten is cruciaal. Zo bieden we momenteel ecologische watertaps aan.
Lees meerBelgische merken
Zag je dit Belgisch vlagje al op onze website: ? Solucious is een 100% Belgische groothandel. We zetten dan ook graag ons ruim assortiment van meer dan 300 Belgische merken in de kijker.
Productiekeuken en pure ambacht
Extra gemak in je horeca keuken of grootkeuken? Rose Mary levert kwalitatieve en vers bereide maaltijdcomponenten, half-afgewerkte producten en gerechten in bulk. Onze mise-en-place zorgt voor een vlotte shift en gecontroleerde foodcost. Jouw persoonlijke touch geeft de gerechten van Rose Mary een unieke flair in jouw zaak.
Lees meerBrasserie Cheers tipt voor een succesvolle zomer.
"Ons terras is van cruciaal belang als horecazaak aan de kust. We hebben dan ook goed nagedacht over de inrichting ervan. Zo hebben we zowel schaduw als zon op ons terras en kiezen mensen waar ze zitten. Bovendien hebben we geïnvesteerd in warmte-elementen aan de muur, want zelfs tijdens de zomeravonden kan het nog behoorlijk fris worden."
Johnny Dildick, Cheers Oostende.
Lees meerZeeuws mosselen met mosterdvinaigrette
20 pers. Hoofdgerecht
Het mosselseizoen is weer begonnen. Voeg de heerlijke mosterdvinaigrette van Vandemoortele toe aan je Zeeuws mosselen.
In samenwerking met Vandemoortele.
Green Mango: gourmetburgers, cocktails en een vleugje exotisme.
"Solucious heeft de capaciteit en de structuur om in te spelen op onze verwachtingen. Zij weten perfect wat we nodig hebben en helpen ons onze foodcost onder de 25% te houden. Zonder het partnerschap met Solucious zou het voor ons veel moeilijker zijn om te groeien.”
Anthony May en Clément Estier, oprichters Green Mango.
Lees meerLotus Biscoff Affogato
10 pers. Hoofdgerecht
Laat je klanten watertanden met deze heerlijke Biscoff Affogato
In samenwerking met Lotus.
Moussaka fasolia
10 pers. Hoofdgerecht
Serveer deze lekkere veggie Moussaka fasolia met peulvruchten
In samenwerking met Bonduelle.
Voorjaarsassortiment
Het is lente, tijd om je suggestiekaart te updaten
Kies voor de Versalof asperges om prijs/kwaliteit je voordeel te doen
Hoe serveer jij Belgische asperges het liefst? Op zijn vlaams of met een twist
Wijnsguggestie nodig? Tip: check onze wijntoppers
Voorjaarsassortiment
Het is lente, tijd om je suggestiekaart te updaten
Kies voor de Versalof asperges om prijs/kwaliteit je voordeel te doen
Hoe serveer jij Belgische asperges het liefst? Op zijn vlaams of met een twist
Wijnsguggestie nodig? Tip: check ons wijnassoritment
Bezoek ons op Horecatel
Samen Met Colruyt voor Professionals staan we dit jaar op Horecatel. Kom langs onze stand: 1ab2 Paleis 1
Proef onze gerechten
Ontmoet je accountmanager
Beleef talrijke live demo's
Bavarois El'Jula
10 pers. Dessert
Een marscarpone mousse met Manjari chocolademousse en een notencrunch
In samenwerking met Debic.
The white tiramisu
100 pers. Dessert
Bereid snel en eenvoudig een lekkere tiramisu afgewerkt met goudpoeder
In samenwerking met Debic.
Ballotine van kip met gevulde sinaasappel
100 pers. Hoofdgerecht
Maak eenvoudig een heerlijk eindejaarsgerecht met de kippenballotine van Volys
In samenwerking met Volys.
Risotto Viola
10 pers. Hoofdgerecht
Verras je gasten met een paars getinte risotto en rode biet spekjes
In samenwerking met Ardo.
Yule log
12 pers. Dessert
Yule log biedt een smaakvolle traktatie met lagen luchtige cake, romige vulling en een decadente chocolade ganache, perfect voor feestelijke vieringen.
In samenwerking met Nutella.
Pompoensoep
10 pers. Voorgerecht
Maak eenvoudig een heerlijke pompoensoep voor je klanten aan de hand van de pompoenpuree van Bonduelle.
In samenwerking met Bonduelle.
Bezocht je ons op horeca Expo?
Ook dit jaar stonden we op Horeca Expo. Kwam je langs onze stand: 1220 in hal 1?
We vierden samen 10 jaar Solucious
Je ontmoette je accountmanager
Je ontdekte producten voor alle klantwensen
Kalkoenpavé met dragonroomsaus
100 pers. Hoofdgerecht
Geniet van een heerlijke maaltijd met sappige kalkoenpavé en een verfijnd dragonroomsaus
In samenwerking met Volys.
Bekijk ons fairtrade aanbod
Ontdek ons gamma Fairtrade producten en draag bij aan een betere wereld
Vul je voorraden weer aan met ons lekker assortiment fairtrade
Geniet van een welverdiende pauze met ons aanbod fairtrade warme dranken
Rijk ontbijt aan fairtrade producten
Natuurlijke smaak, eerlijke handel, tevreden gasten
Bij Solucious vind je een uitgebreid assortiment aan fairtrade-producten
Van ontbijtrepen tot fruit en warme dranken
Ontdek ons uitgebreid assortiment aan (huis)wijnen
Huiswijnen exclusief voor horeca
Ontdek onzeCibadies en patriarche huiswijnen
Meer informatie? Contacteer onze wijnadviseurPhilippe
Waterzooi met Parijse aardappelen
10 pers. Hoofdgerecht
De Gentse waterzooi is een heerlijke Vlaamse klassieker. Serveer deze klassieker met de smaakvolle groentjes van Ardo.
In samenwerking met Ardo.
Veggie boerenworst met gegratineerde aardappelen
2 pers. Hoofdgerecht
Verras je gasten met een smaakvolle twist op de traditionele boerenworst door hem te vervangen door de veggie-versie.
In samenwerking met BonMush.
Bouillons, fonds en sauzen
Nationale merken of eigen merken, je kan ze allemaal vinden bij Solucious
Een goede basis zorgt voor een smakelijk gerecht
Klein & grootverpakkingen, aan jou de keuze
Algemeen onderhoud
Nationale merken of eigen merken, je kan ze allemaal vinden bij Solucious
Samen met deze producten laat je je keuken stralen
Krachtige producten maken licht werk
De nieuwste koffietrend in 7 smaken
Heerlijke mini beignets gemaakt voor bij de koffie. Extra hapje, extra verkoop, extra omzet
In 7 verschillende smaken. Voor elke klant wat wils
Gewoon ontdooien en klaar! Waar wacht je nog op?
Italiaanse Pinsa met gedroogde ham
1 pers. Hapje
Geniet van de Italiaanse Pinsa met gedroogde ham.
In samenwerking met Pinsami.
Biscoff blondies met witte chocolade
12 pers. Dessert
Heerlijke Biscoff blondies met witte chocolade, Biscoff Speculoospasta en Biscoff koekjes.
In samenwerking met Lotus.
Club sandwich met Boursin
1 pers. Lunch
De heerlijke club sandwich met Boursin is een smaakvolle combinatie van geroosterd brood, sappige blokjes kipfilet, frisse spinazie en een royale spread van romige Boursin.
In samenwerking met Boursin.
Foodsharing: lage foodcost, hoge marge
heerlijke en simpele gerechten
ruim assortiment producten voor foodsharing
Zoete aardappel velouté
10 pers. Voorgerecht
Herontdek de vergeten groenten door bijvoorbeeld een zoete aardappel velouté met sweet life mix aan te bieden aan je klanten.
In samenwerking met Ardo.
Groene salade met linzen en broccoli
10 pers. Hoofdgerecht
Maak makkelijk een eenvoudig een verfrissende slaatje met peulvruchten
In samenwerking met Bonduelle.
Klassiekers
Belgische klassiekers, klaar om te serveren
Gemakkelijke bereiding van vertrouwde maaltijden voor je bewoners
Smaakvolle mixen en kant-en-klare opties voor efficiëntie in uw keuken
AZ Sint-Blasius zet veggie in de kijker
"Wij werken met veel verschillende diëten, aangepaste voedselconsistenties ... Solucious is een schoolvoorbeeld voor maatwerk. Zij kijken altijd naar onze noden. Ook toen we halsoverkop besloten om deel te nemen aan de VeggieChallenge konden we op hen rekenen."
Zeno Vanhoeck, Teamcoach op de voedingsdienst en aankoopverantwoordelijke AZ Sint-Blasius
Lees meerTrendy met frambozen
6 pers. Dessert
Maak snel én eenvoudig dessertjes met Pidy
In samenwerking met Pidy.
Vol au vega - koninginnehapje
Vegetarisch 10 pers. Hoofdgerecht
Klassiek & eenvoudig: vervang vlees en zuivel 1 op 1
Met vleesvergeters en zuivelvervangers
In samenwerking met Violife prof.
5 vegan tips van Le Botaniste
"Voorzie voor je vegetarische klanten ook eens iets anders. Mensen zijn zeer aangetrokken tot wat Oosters is. Een curry is altijd al het bestverkopende gerecht geweest."
Gregory Verellen, mede-oprichter en chef bij restaurant Le Botaniste
Lees meerSoep in de zorgkeuken
De zorg voor ouderen en patiënten gaat veel verder dan het medische. Met de lekkere, voedzame én voordelige soepen van Knorr Professional heb jij als chef ook een impact op de gezondheid van je gasten.
Lees meerBestel via je eigen systeem
Koppel je eigen bestelsysteem of platform aan dat van Solucious. Dat betekent dat je met één druk op de knop een bestelling aan Solucious doorgeeft, gewoon vanuit je eigen bestelsysteem. Gemakkelijk en efficiënt.
Veggie en vegan in je keuken
Ontdek alles over vegetarisch en vegan koken voor horeca en grootkeukens.
handige foodcost- en menu-tips
recepten voor elk moment van de dag
ruim assortiment veggie en vegan
Euro Space Center gaat volop voor veggie en vegan
"Je kan heel lekkere en ‘vullende’ maaltijden maken zonder dierlijke producten. Met de juiste kruiding en lekkere ingrediënten. Je vindt alles wat je nodig hebt in het Solucious-assortiment.”
Olivier Accindinus, Keukenverantwoordelijke Euro Space Center
Lees meerWat met de foodcost van veggie en vegan?
Budget speelt natuurlijk een grote rol in je keuken. Vraag je je af of veggie koken duurder uitkomt? Wees gerust: vegetarisch of vegan koken hoeft niet duur te zijn. Ontdek hoe je de foodcost van je veggie en vegan gerechten onder controle houdt.
Do’s and don’ts op je veggie of vegan menukaart
Flexitariërs, vegetariërs én veganisten aanspreken met je menukaart? Met deze tips overtuig je nog meer klanten met je veggie of vegan gerechten. Lees over:
de presentatie van je menu
de prijs en plaats van je vegetarisch gerecht
de juiste communicatiestijl
Hoe vervang je een ei in vegan gerechten?
Alternatieven voor melk, kaas, boter zijn er genoeg. Maar hoe vervang je eieren in een vegan dessert of gerecht?
Er zijn een aantal ingrediënten die een goed, plantaardig alternatief zijn.
Bij zoete, hartige en luchtige gerechten.
En die je wellicht al in je voorraad hebt staan!
Pepper Beefburger
1 pers. Hoofdgerecht
Bied een unieke burger met een unieke hamburger bun
In samenwerking met Pastridor.
Mascar-panna cotta
10 pers. Dessert
Bied je klanten een kleurrijk en fruitig dessert aan
In samenwerking met Debic.
Gebakken noedels met groenten
Vegetarisch 10 pers. Hoofdgerecht
Bied een heerlijk Aziatisch gerecht aan
In samenwerking met Ben's Original.
Traiteur D'Axe kies bewust voor Solucious
“Ik heb een contactpersoon die écht naar mijn noden luistert. De dienstverlening zit goed. De prijsafspraken voor grote hoeveelheden stellen me gerust, de voorraadstatus van elk product staat altijd netjes aangegeven. En Solucious zet alles netjes tot aan mijn voorraadruimte.”
Axel De Winne, Traiteur
Lees meerHoe haal je meer rendement uit je zaak?
Serveer jij frietjes in een apart kommetje of los op het bord? Hoe mix jij cocktails? Serveer jij homemade limonade?
Hou je kosten onder controle met foodcost-gerichte keuzes. Lees onze tips, verlaag je kosten en verhoog je rendement.
Lees meerBelgian Mule
1 pers. Cocktail
Proef onze Belgian Mule cocktail met diepgevrore premix zakjes én bespaar tijd
In samenwerking met Drink It Fresh
Welke puree is meest geschikt voor jouw keuken?
Welke puree is makkelijkst te regenereren?
Wat is snelste klaar: droge, verse of diepvriespuree?
Ontdek alle verschillen tussen diepvries, verse en droge puree. Je leest tips over smaak, waste, bereidingstijd, prijs, ...
Lees meerWelke pasta past het beste bij jouw keuken?
Smaakt verse, kant-en-klare pasta anders dan diepvriespasta?
Wat is het voordeel van droge pasta?
Ontdek alle verschillen tussen diepvries, verse en droge pasta. Je leest tips over smaak, waste, bereidingstijd, prijs, ...
Lees meerIn het Onze-Lieve-Vrouwlyceum kookt Cindy het hele jaar door
“ Als scholieren in de zomer uitvliegen, staat de keuken leeg. Sinds enkele jaren koken we ook in de zomervakantie voor enkele jeugdkampen. Daardoor hebben we Solucious leren kennen, en daar hebben we nog geen moment spijt van. ”
Cindy Theunissen, Chef-kok
Lees meerBetaal je factuur online in 1 klik
Vanaf nu betaal je je factuur makkelijk via een online betaalplatform, rechtstreeks vanuit de e-mail met je factuur. De voordelen zijn duidelijk.
Win tijd: steeds juiste bedrag, rekening- en factuurnummer
Betaal makkelijk met je gsm: via QR-code of een betaalapp
Een geslaagde samenwerking tussen 2 zomerbars en Solucious
" Elke bar heeft zijn eigen sterkte. We bouwen op elkaars expertise. "
Kevin Mertens, uitbater Clothilde Plaasj
“ Door Kevin werkt Bar Patio samen met Solucious. Met een grote voorraad en de nodige knowhow is dat onze vaste sparringpartner. ”
Joël Craenhals, uitbater Bar Patio
Lees meerDe unieke services van Solucious
Solucious maakt het je graag gemakkelijk. Bijvoorbeeld met handige services, op maat van jouw zaak.
Track-and-trace voor al je leveringen
Kosten drukken met hoeveelheidskortingen, eigen merken, ...
Koop per stuk of per karton
...
Waarom The Huggy's Bar voor Solucious kiest
“ De betrouwbare, eersteklas service en het zeer grote assortiment aan competitieve prijzen maakte de keuze voor Solucious vanzelfsprekend. ”
Thomas Mémurlin, The Huggy's Bar, CEO
Lees meerHoe Bavet hun bestelsysteem connecteert met Solucious
“Dankzij onze samenwerking met Solucious en Growzer kunnen we prijzen automatisch aanpassen en in realtime bekijken welke producten we wanneer verkocht hebben.”
Jelle Lissens, Bavet, Food & Beverage Quality Controller,
Lees meerBreng gemak in je menu met medische voeding
Gemak in je menuplanning én in je keuken
Kwalitatief hoogwaardig en zonder smaakvervorming van je maaltijden
Oplossing bij o.a. slikproblemen, ondervoeding, autonoom eten en glycemische problemen
Hoe verlaag je je foodcost?
Op zoek naar oplossingen om je foodcost laag te houden, zonder in te boeten aan smaak? Ontdek onze tips om slim in te kopen en je de kosten van je menu en bereidingen te beheersen. En houd je budget onder controle.
Lees meerFair Trade
Heerlijk eerlijk Kies jij voor producten met een fairtrade-label? Dan gun je duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding en maatschappelijk verantwoord ondernemen een plaats in het hart van jouw bedrijf.
Voorgerecht - 1 liter
Bloemkoolsoep met crunchy zadenmix
Vergelijk de foodcost van dit recept met verse bloemkool vs. diepvriesbloemkool.
Hoofdgerecht - 1 kilogram
Papillot met zalm, asperges en kruidenboter
Vergelijk de foodcost van dit recept met verse zalm vs. diepvrieszalm.
Hoofdgerecht - 1 kilogram
Homemade burgers packed with meat versus veggies
Vergelijk de foodcost van dit recept met boerengehakt vs. boerengehakt en courgettes.
Voor elk gerecht de perfecte binder. Ontdek de voordelen.
Als professional weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om voor elke toepassing de juiste binder te kiezen. Ontdek alles over de Knorr Professional binders.
Lees meerGezonde voeding in de kinderopvang. Wat houdt dat in?
Kinderen leren voedingsgewoontes en smaakvoorkeuren op jonge leeftijd aan. Ook voor de groei en ontwikkeling is het belangrijk dat het kind alle essentiële stoffen opneemt. Voedingsexperte Rosa van Vlaams Instituut Gezond Leven serveert een waslijst tips.
Lees meerHoe pas je gezonde voeding toe in de welzijnszorg?
De voedingsdriehoek is een richtlijn voor gezonde voeding. Hoe pas je dit toe? Bewustmaking en het leren omgaan met verantwoordelijkheid is hierbij belangrijk. In leefgroepen is het ook cruciaal om draagvlak te creëren, bijvoorbeeld door samen het weekmenu op te stellen, een kookworkshop te volgen of een moestuintje aan te leggen. Wil je meer weten? Bekijk dan zeker deze video.
Lees meerGezonde voeding in de welzijnszorg. Wat houdt dat in?
Voor de welzijnssector zijn geen aparte richtlijnen uitgewerkt wat betreft voeding, maar voor alle leeftijdsgroepen zijn er wel richtlijnen te vinden in de onderwijs- of medische sector. Het is immers belangrijk dat mensen weten welke voedingsstoffen ze per maaltijd moeten binnenkrijgen of juist vermijden. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dit filmpje!
Lees meerHoe bereid je gezonde maaltijden in de zorgsector?
Ouderen laten genieten van elke maaltijd. Dat is niet zo eenvoudig. Variatie is ontzettend belangrijk. Na het bekijken van dit filmpje weet je hoe je dat doet. De voedingsdeskundige legt ook het bewustmakingsproces uit. En serveert een handvol tips.
Lees meerWat houden gezonde maaltijden in de zorgsector in?
Welke gerechten en tussendoortjes zijn gezond voor ouderen? En welke porties zijn nodig? Een voedingsdeskundige van Vlaams Instituut Gezond Leven legt je uit wat een gevarieerd en evenwichtig ontbijt, middagmaal of diner inhoudt.
Lees meerGezonder leven? Zo!
Het Vlaams Instituut Gezond Leven stimuleert mensen op een toegankelijke manier om
gezond(er) te leven. Met onderbouwd advies en heel veel praktische tips. Voedingsexperte Sarah frist de basisprincipes van gezonde voeding nog eens op.
Gezonde voeding in de basis- en secundaire school. Wat houdt dat in?
Een gezonder gewicht, hogere weerstand en een beter leer- en concentratievermogen? Een voedingsexperte van Vlaams Instituut Gezond Leven legt uit waar je op moet letten als je broodjes of warme maaltijden voor kinderen in het lager of secundair onderwijs bereidt.
Zo laat je leerlingen gezonde voeding kiezen!
Een gezonder gewicht, hogere weerstand en een beter leer- en concentratievermogen? Een voedingsexperte van Vlaams Instituut Gezond Leven legt uit waar je op moet letten als je broodjes of warme maaltijden voor kinderen in het lager of secundair onderwijs bereidt.
Gezonde maaltijden in bedrijfscatering en hoger onderwijs? Zo!
Medewerkers en studenten gezonde keuzes laten maken, is niet eenvoudig. Stap 1? Gezonde voeding aanbieden en promoten! Vlaams Instituut Gezond Leven geeft de richtlijnen mee en somt enkele aanbevelingen op.
Vriesverse tuinkruiden: een must-have!
Tuinkruiden zijn onmisbaar in de keuken. Ze kosten je alleen veel tijd en snijwerk. Bovendien raak je niet ver met één potje kruiden. Wil jij op een efficiënte manier smaak, geur en kleur in een gerecht stoppen? De vriesverse kruiden(mixen) van Ardo zijn een perfecte keuze.
Lees meerLactose-intolerantie? Dit moet je weten!
Iemand met een lactose-intolerantie als gast? Hij/zij verdraagt geen melksuiker. Wat houdt dat precies in? Wat zijn de symptomen? Kan iedereen het krijgen? En waar moet je op letten als je gerechten bereidt? Na het bekijken van dit fragment ken je alle antwoorden!
Lees meerVriesverse groenten: easy peasy!
In een grootkeuken is het budget vaak een uitdaging. De juiste balans zoeken tussen een lekkere maaltijd, een lage foodcost en weinig werktijd. Onze chef kiest vriesverse groenten van Ardo. In dit filmpje toont hij waarom dat een win-win is!
Let op voor 14 allergenen!
Steeds meer mensen – 1 op 3 volwassenen – kampen met overgevoeligheden, allergieën en intoleranties. Steffie van adviesbureau AM Norman geeft je inzichten en leert je rekening houden met allergenen in de keuken.
Glutenintolerantie? Dit moet je weten!
Wat is een glutenintolerantie precies? Wat is de oorzaak? Wat zijn de symptomen en hoe wordt de diagnose gesteld? Voedingsdeskundige Steffie legt het haarfijn uit. Bovendien geeft ze een reeks praktische tips en trucs voor in de keuken én bij de bediening!
Bederf je kamp niet: SOS voedselveiligheid!
Ben je lid van een kookploeg? Dan stil jij de honger van rammelende maagjes. Maar je draagt ook heel wat verantwoordelijkheid. Respecteer de regels voor voedselveiligheid en garandeer een zorgeloos kamp voor iedereen.
Lees meerCulino
Een eigen merk ontwikkeld voor en door de professionele chefs. Culino biedt een gevarieerd gamma van kwaliteitsproducten. Ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak, duurzaamheid en inspiratie in de keuken. Ontdek Culino
Everyday
Een eigen merk van Colruyt Group. Everyday biedt een compleet gamma basisproducten tegen scherpe prijzen. Verpakking in retail-formaat.
Econom
Een eigen merk voor de prijsbewuste chefs. Econom biedt een breed assortiment basisproducten tegen scherpe prijzen. De basis voor smaakvolle en voedzame gerechten. Ontdek Econom
Wie is Solucious?
Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend.
“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet